Start verpleegkundig specialist – Huisartsengroep De Heelhoek – Lelystad
Noorderwagenstraat 1 8223 AM Lelystad
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Start verpleegkundig specialist

Even voorstellen:

Mijn naam is Anita van den Burg. Vanaf begin september kom ik 1 dag in de week op de dinsdag  werken in de praktijk van dokter Kahlé als Verpleegkundig Specialist. Momenteel werk ik 2 jaar als Verpleegkundig Specialist binnen een thuiszorgorganisatie. Daarvoor heb ik meer dan 10 jaar gewerkt als Gespecialiseerd Verpleegkundige.  Hier hield ik me vooral bezig met de verpleegtechnische zorg en de palliatieve zorg binnen de thuiszorg. In de praktijk zal ik de eerste periode onder supervisie van dokter Kahlé werken, om zo de huisartsenzorg en de praktijk goed te leren kennen. Ik kijk er naar uit om te mogen beginnen.

Wat is een Verpleegkundig Specialist (VS)?

De Verpleegkundig Specialist (VS) combineert  de medische behandelingen met de verpleegkundige behandelingen. Die combinatie is de afgelopen jaren al erg zinvol gebleken, want de mensen worden steeds ouder, blijven langer thuis wonen en dit maakt de zorg complexer. De tekorten binnen de gezondheidszorg en dus ook in de huisartsenzorg zorgt ervoor dat de specialisten en de huisartsen deze zorg niet meer alleen kunnen uitvoeren. De VS kan hierin goed ondersteunen en hiermee een uitkomst bieden voor het personeelstekort en de complexere zorg.
De VS heeft jarenlange ervaring als verpleegkundige en heeft vervolgens een 2 jarige master opleiding gedaan. De VS is dan ook een zelfstandige behandelaar.
De verpleegkundige behandelingen zullen bestaan uit preventie, leefstijl, ondersteuning en coaching gericht om zo samen met de patiënt te kijken hoe de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk behouden wordt. Hiermee kijkt de VS dus niet alleen naar het medische vraagstuk, maar ook naar de problemen die de patiënt nog meer ervaart.
De VS werkt zelfstandig naast de huisarts en vormt samen met de andere zorgverleners het behandelteam. De VS is bevoegd om voorbehouden handelingen uit te voeren, zoals het voorschrijven van medicijnen. Doordat de VS zich binnen haar expertise verder ontwikkeld, levert zij binnen haar expertise dezelfde zorg als de huisarts.

Publicatiedatum: 01-09-2022