Aandachtspunten – Huisartsengroep De Heelhoek – Lelystad
Noorderwagenstraat 1 8223 AM Lelystad
Header afbeelding

Aandachtspunten

Tussen 8.30 en 10.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur (telefoon menukeuze 2) kunt u bellen voor afspraken voor het spreekuur van de dokter, de praktijkondersteuner of de assistente, voor het aanvragen van een visite en voor overleg met de assistente.
Soms is het erg druk aan de telefoon, bijvoorbeeld op maandagmorgen. Het kan dan verstandig zijn om het later, bijvoorbeeld ’s middags, opnieuw te proberen.

Spreekuur

Eén spreekuurbezoek is bedoeld voor één hulpvraag of enkele korte vragen voor één persoon. Dit duurt in het algemeen niet langer dan tien minuten.
Als u meerdere vragen heeft of een langer gesprek wilt, vragen wij u dit bij het maken van de afspraak te melden. Ook als u voor meerdere personen een hulpvraag heeft, verzoeken wij u dat te vermelden.
Als u zelf niets aangeeft, zal de assistente u vragen naar de reden van uw bezoek. U hoeft geen tekst en uitleg te geven, maar van veel zaken kunt u kort iets zeggen, bijvoorbeeld: enkel verzwikt, bloeddrukcontrole, praten over persoonlijke problemen, langdurig hoesten. Op deze manier kan de assistente beter het spreekuur plannen, soms meer tijd inruimen, soms uw vraag doorgeven aan de huisarts als ze denkt dat telefonisch advies voldoende zou kunnen zijn.
Wilt u de assistente tijdig doorgeven wanneer een afspraak niet door kan gaan?
Niet afzeggen kan leiden tot kosten, die uw verzekeraar niet vergoedt. Lees afzeggen afspraak.

Visite aanvragen

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts of praktijkondersteuner u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek bent, slecht ter been of – eventueel tijdelijk – gehandicapt.
Op de praktijk zijn de meeste mogelijkheden voor onderzoek en behandeling.
Voor het aanvragen van een visite verzoeken wij u te bellen tussen 8.30 en 10.00 uur.

Telefonisch

Als u vragen heeft aan de dokter, de praktijkondersteuner of de assistente die telefonisch beantwoord kunnen worden, kunt u die aan de assistente doorgeven. U wordt dan later op de dag teruggebeld door de dokter, de praktijkondersteuner of de assistente op het door u opgegeven telefoonnummer.