Praktijkondersteuners GGZ (POH GGZ) – Huisartsengroep De Heelhoek – Lelystad
Noorderwagenstraat 1 8223 AM Lelystad
Header afbeelding

Praktijkondersteuners GGZ (POH GGZ)

In het gezondheidscentrum zijn PraktijkOndersteuners (Huisartsen) Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ)  werkzaam. Patiënten met psychische en /of psychosociale klachten kunnen bij hen snel terecht voor begeleiding en kortdurende behandeling. Na verduidelijking van de klachten wordt er, samen met de patiënt, gekeken welke vorm van begeleiding/behandeling het beste past. Indien nodig wordt er  verwezen voor behandeling elders (Maatschappelijk Werk, Eerstelijns Psycholoog, Tweedelijns GGZ). De zorg is laagdrempelig, toegankelijk en snel beschikbaar. De POH-GGZ adviseert de huisarts en kan, indien nodig een overbrugging bieden als er sprake is van een wachtlijst elders. Verwijzing vindt plaats door de huisarts. Deze zorg valt onder huisartsenzorg die door uw zorgverzekering wordt vergoed.

De praktijkondersteuners stellen zich voor:

Christian Funk

Is 8 jaar werkzaam geweest in de ambulante jeugdzorg, 12 jaar als maatschappelijk werker en 4 jaar als zelfstandig Gestalttherapeut voor individuele en relatietherapie. 2 jaar Hoge schooldocent methodiek. Sinds 2012 werkzaam als POH-GGZ, vanaf november 2014 ook in de Heelhoek.

Marco van der Weijden

Is 16 jaar werkzaam geweest in de Gespecialiseerde GGZ.
Daarvan 10 jaar in de 24-uurszorg als Psychiatrisch Verpleegkundige
en 6 jaar in de functie van Sturend Behandelaar bij behandelprogramma Psychotische Stoornissen, als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV).
Hij is sinds 2009 werkzaam als POH-GGZ bij de Heelhoek

Ellen de Laet

Is 9 jaar als sociotherapeut werkzaam geweest binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt binnen een centrum voor persoonlijkheidsstoornissen en verslavingszorg. Vanaf december 2018 werkzaam als POH-GGZ bij de Heelhoek.