Inschrijvingen en praktijkgebied – Huisartsengroep De Heelhoek – Lelystad
Noorderwagenstraat 1 8223 AM Lelystad
Header afbeelding

Inschrijvingen en praktijkgebied

Het praktijkgebied van de Heelhoek wordt aan de westzijde begrensd door de wijken de Veste, de Schans en de Stelling en aan de zuidzijde door de wijken Archipel, de Scheren, Beukenhof en Rozengaard.

Patienten die nieuw in Lelystad komen wonen in het praktijkgebied van de Heelhoek konden tot voor kort worden ingeschreven in een van de praktijken van de Heelhoek. Echter, op dit moment zijn alle praktijken van de Heelhoek gesloten voor nieuwe inschrijvingen.

Patiënten, die reeds ingeschreven zijn bij één van de praktijken en binnen Lelystad verhuizen naar een wijk buiten het praktijkgebied, kunnen in overleg met hun huisarts er voor kiezen in de praktijk te blijven.

Patiënten, die verhuizen naar een andere gemeente, moeten in hun nieuwe woonplaats een nieuwe huisarts kiezen.

Voor alle praktijken geldt: Zij hebben hun maximale patiënten aantal bereikt en hebben dus geen ruimte voor nieuwe patiënten. In de volgende situatie kunnen onze praktijken daar uitzonderingen voor maken:

  • een pasgeborene wordt ingeschreven bij de praktijk van de ouders
  • een nieuwkomer in een woonverband (adres) kan zich laten inschrijven bij de praktijk van dat woonverband. In dat laatste geval graag even overleg met de assistente. Nieuwkomers in een woonverband dienen in het bezit te zijn van een geldig verzekeringsdocument