Huisartsenzorg; wat gaan we anders doen binnen de Heelhoek? – Huisartsengroep De Heelhoek – Lelystad
Noorderwagenstraat 1 8223 AM Lelystad
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Huisartsenzorg; wat gaan we anders doen binnen de Heelhoek?

Vrijdag 1 juli hebben we met alle praktijken van de Heelhoek meegedaan aan de landelijke stakingsdag voor de huisartsenzorg. We realiseren ons dat we blijvend moeten veranderen om niet kopje onder te gaan in de huisartsenzorg. Daarom zult u merken dat we niet meer vanzelf alles doen wat er gevraagd wordt. We zullen kritisch kijken of de gestelde vraag wel door ons opgepakt moet worden. U kunt dan denken aan allerlei vormen van onzinnige zorg zoals:

  • Een verwijsbrief maken omdat de specialist aangeeft dat u al langer niet geweest bent. Dat is niet meer nodig volgens de nieuwe regels. U mag ook na 3 jaar terugkomen bij een medisch specialist voor hetzelfde probleem zolang u niet bent terugverwezen naar de huisarts
  • Onzinnige formulieren die niet ingevuld hoeven te worden, zoals een verwijzing naar de pedicure.
  • Onderzoeken, zoals bijv. laboratorium onderzoek op verzoek van het ziekenhuis. Dit kan de specialist zelf aanvragen en hoeft niet via de huisarts. Voordeel is dat de uitslag dan ook direct bij de specialist terechtkomt en niet via de huisarts doorgestuurd hoeft te worden.

Zo zullen er nog veel meer voorbeelden zijn die we niet allemaal apart kunnen benoemen.

We hopen op uw begrip! We doen dit alles om zoveel mogelijk tijd over te houden voor patiëntenzorg. Dat is waar we als huisarts voor zijn!

Publicatiedatum: 21-07-2022